الجمعة، 27 مارس 2015

الباتون ساليه



المقادير:
5 كوب دقيق
1 كوب كريمر أو لبن صيامى
1 كوب سمنة نباتى
1/3 كوب زيت
2 ملعقة شاى باكنج باودر
2 ملعقة شاى ملح
ملعقة شاى محلب
ملعقة كبيرة سكر
للتزيين:
كريمر
سمسم
ينسون أو كمون
ملح
الطريقة:
هنجهز الفرن على حرارة 350
هنخلط كل لمكونات باليد أو بالعجان و نعملهم كور صغيرة و بعدين نعملهم عصيان طويلة أو على شكل دونت أو مدورين....
ندهنه بالكريمر و نرش عليه السمسم و اليانسون أو الكمون
هندهن صينية بالزيت أو السمن و نرش عليها الدقيق و بعدين نرص الباتون ساليه
ندخله الفرن حتى يحمر من 10- 15 دقيقة
نطلعه و نسيبه يبرد و بالهنا و الشفا....
ملحوظه: نعمل العصيان رفيعة قوى علشان هتنفش بعد الخبز

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق