مقادير الاكلة
عدد 1كرنبة متوسطة الحجم
مقدار ارز للحشو
مقدارشبت وكسبرة وبقدونس
مقدار عصير طماطم
مقدار ثوم مفرى
2 ثمرة كبيرة بصلة
مقدار زيت
مقدار ارز للحشو
مقدارشبت وكسبرة وبقدونس
مقدار عصير طماطم
مقدار ثوم مفرى
2 ثمرة كبيرة بصلة
مقدار زيت
طريقة عمل وصفة محشي الكرنب
اول حاجة هنسلق ورق الكرنب بعد تقطيعة من العيدان الموجودة بوسط ورقة الكرنب
وفى ماء السلق انا بحط شوية كمون بس صغيرين يعنى يعملوا ريحة حلوة اوى للورق الكرنب
وبعد سلقة نتركة يبرد وبعدين يقطع حسب الرغبة
نفرم البصل ونضعة فى حلة فيها شوية زيت ونحمرهم على النار حتى الاصفرار
الشبت والكسبرة والبقدونس ونحطهم على البصل وياخدوا لفة مع البصل لغاية ما يدبلوا شوية ونضع عليهم عصير الطماطم والثوم المفرى ونتركهم يتسبكوا يعنى يغلوا شوية على النار
ولما يبرد حبة نجيب الارز و نلخبطة ونقلبهم كويس ونمسك قطعة ورق الكرنب ونحطها على ايدنا ونضع شوية من الحشوة اللى احنا عملناها على الورقة ونلفها كويس ونرصها فى الحلة اللى هنطبخه فيها
عند اكتمال الحلة تسقى باى نوع من الشوربة الموجودة عندك زى شوربة لحمة او فراخ او حتى مرقة وتسبيهم على النار لغاية ما يتشرب المحشى الشوربة ونهدى علية النار لحد ما يستوى
وفى ماء السلق انا بحط شوية كمون بس صغيرين يعنى يعملوا ريحة حلوة اوى للورق الكرنب
وبعد سلقة نتركة يبرد وبعدين يقطع حسب الرغبة
نفرم البصل ونضعة فى حلة فيها شوية زيت ونحمرهم على النار حتى الاصفرار
الشبت والكسبرة والبقدونس ونحطهم على البصل وياخدوا لفة مع البصل لغاية ما يدبلوا شوية ونضع عليهم عصير الطماطم والثوم المفرى ونتركهم يتسبكوا يعنى يغلوا شوية على النار
ولما يبرد حبة نجيب الارز و نلخبطة ونقلبهم كويس ونمسك قطعة ورق الكرنب ونحطها على ايدنا ونضع شوية من الحشوة اللى احنا عملناها على الورقة ونلفها كويس ونرصها فى الحلة اللى هنطبخه فيها
عند اكتمال الحلة تسقى باى نوع من الشوربة الموجودة عندك زى شوربة لحمة او فراخ او حتى مرقة وتسبيهم على النار لغاية ما يتشرب المحشى الشوربة ونهدى علية النار لحد ما يستوى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق